Wednesday, November 16, 2011

Vitamin Shaklee.. Trial Pack B..


Sekarang dah hampir 2 minggu aku start ambil vitamin.. mula dengan Trial Pack B, set ni untuk ibu-ibu yang menyusukan baby.. untuk menambah kualiti serta kuantiti susu ibu.. sebelum ni tak pernah terfikir pun nak amik mana2 vitamin @ suplement tambahan..

tapi last month mula merudum pengeluaran susu dari kilang susu aku.. haha.. mengelabah sekejab, sebabnya stok semakin berkurang.. disebabkan aleesyha memang tak pernah minum formula milk langsung.. so risaula kalu nnt terus tak cukup, apala pulak anak dara kecik aku tu nak minum nanti.. dahla si kecik tu ada sikit cerewet bab minum susu ni.. dier hanya suka yang segar dari ladang jer.. hehe..

mungkin dah sampai masanya aku untuk mula amik vitamin tambahan.. tiba2 tertarik hati dengan vitamin shaklee ni.. berhari2 jugak aku menggoogle segala jenis blog yang jual vitamin ni.. lagi pun dierorg ada promote trial pack.. sesuai sangat la untuk aku yang income cukup2 makan ni.. nak beli full pack kena fikir 4,5 kali dulu la.. haha.. so for the first time aku decide nak COD jek.. terus call satu agent nama dier wani and wani suggest amik ngan hadha kat KTM batu tiga.. nak dijadikan cerita malam yang aku janji nak g amik tu.. hujan turun selebat2nya pastu siap bumbung bilik aku kat umah kena terbang dek angin.. apalagi banjir satu rumah.. barang2 aku habis basah.. sampai baju dalam almari pun basah k.. memang panik giler la masa tu.. yang aku tau selamatkan aidil & aleesyha dulu sudah.. terus la tak jadi nak amik mlm tu.. last2 husband aku jek yang g COD trial pack tu kat umah hadha.. :) dapat jek trial pack tu, aku tgk wah banyaknya ubat (ada 4 jenis = multivitamin + vitamin c + vitamin B complex + Alfafa) aku ni sebenarnya dulu takut makan ubat.. haha.. boleh ke makan ni.. tapi demi anak dara kecik aku, aku sanggupkan juga.. :)

kini, alhamdulillah.. dah hampir 2 minggu aku amik vitamin ni.. memang ada terasa perubahan la.. susu makin stabil dan nampak pekat sikit.. macam lemak berkrim gitu.. :) walau pun stok belum banyak sampai tak muat peti ais cam dulu.. tapi aku rasa lebih confident yang aku mampu untuk sediakan stok susu untuk anak dara kecik aku.. :) mungkin dengan usaha, bantuan dari vitamin B complex dan izin dari Allah menyebabkan aku rasa lebih tenang sekarang.. kurangla rasa nak stress.. :) aku ni tak pandai nak promote2 barang ni.. tapi ni dari pengalaman sendiri.. memang elok ibu2 amik suplement tambahan untuk keperluan diri kita..


P/s: mudah2an usaha aku diberkati.. kesihatan kita patut dijaga, kalu ibu tak sihat macamana nak jaga 2 baby dan 1 bapak baby kat umah tu.. hehe.. :)

No comments:

Post a Comment