Monday, November 28, 2011

Maklang & 2 anak buahnya..





Aku suka tengok pic ni.. :)
cume aleesyha jek tak pandang camera.. apela yang menarik hati dier kat tanah tu.. :)
masa ni kat playground kat sek. 7,shah alam.


p/s : aku sekarang ni tak berapa suke bergambar, tapi suke amik gambar anak2.. :)




Aleesyha demam ~ nak tumbuh gigi...

Minggu lepas anak dara kecik aku nie demam... rsnya ni baru kali kedua dier demam, aku rasa mungkin salah satu penyebabnya adalah dier nak tumbuh gigi.. :)
alhamdulilah, jaga aleesyha ni terasa senang jek sebab antibodi kuat sikit.. memang jarang sgtla nak selsema ke, batuk ke.. tapi kuat menangis + menjerit kalu tak puas hati orang tinggalkan dier main sorang2.. haha.. [kuat okey.. kalah suara ibunya :) ]





nampak tak 2 batang gigi saya?




muke budak demam tido..




alolo.. cian anak ibu..


dalam 2 hari gak dier demam, 1 hari ibu amik cuti.. duk umah menguli adik ajek.. masa tu si abang pun nak jeles.. ibu dokong adik, abang nak dokong jugak.. lama2 memang tak terlayan.. nasib baik ibu cuti sehari jek, kalu seminggu mau pengsan jugak mendokong dua2 sekali.. nasib baik abang aidil baru 11 kilo jek.. :)

p/s : Selamat menyambut tahun baru 1433 hijrah.. semoga buku amalan baru kita semua akan menjadi lebih baik dari buku yg lama.. Amin..

Friday, November 25, 2011

Happy Besday Tuan Tanah.. :)










ini la kawan2 yang sempat wish besday aku kat FB..
Terima Kasih banyak2 kat sume yang masih ingat kat aku & sudi wish untuk besday aku..
Sayang Sume... :)

p/s: malam ni my sis nak blanja makan kat kedai mak aku.. hehe.. (hari2 pun blanja jugak..hikhik)

Saturday, November 19, 2011

Anak - Anak Ibu...



Aidil dan bola memang tak boleh di pisahkan.. :)




Aidil - Peace....




Aleesyha tido mata tak rapat.. sama mcm abg & ayahnya.. :)




Aleesyha.. masa ni masih dalam pantang lagi..



p/s - kalau tgk gambar dua2nya masa baby.. muka dua2 cam sama jek.. kembar tahun tak sama.. tapi dua2 kembar tarikh.. abg aidil 14/09/2008, adik aleesyha 14/04/2011.. :)

Wednesday, November 16, 2011

Vitamin Shaklee.. Trial Pack B..


Sekarang dah hampir 2 minggu aku start ambil vitamin.. mula dengan Trial Pack B, set ni untuk ibu-ibu yang menyusukan baby.. untuk menambah kualiti serta kuantiti susu ibu.. sebelum ni tak pernah terfikir pun nak amik mana2 vitamin @ suplement tambahan..

tapi last month mula merudum pengeluaran susu dari kilang susu aku.. haha.. mengelabah sekejab, sebabnya stok semakin berkurang.. disebabkan aleesyha memang tak pernah minum formula milk langsung.. so risaula kalu nnt terus tak cukup, apala pulak anak dara kecik aku tu nak minum nanti.. dahla si kecik tu ada sikit cerewet bab minum susu ni.. dier hanya suka yang segar dari ladang jer.. hehe..

mungkin dah sampai masanya aku untuk mula amik vitamin tambahan.. tiba2 tertarik hati dengan vitamin shaklee ni.. berhari2 jugak aku menggoogle segala jenis blog yang jual vitamin ni.. lagi pun dierorg ada promote trial pack.. sesuai sangat la untuk aku yang income cukup2 makan ni.. nak beli full pack kena fikir 4,5 kali dulu la.. haha.. so for the first time aku decide nak COD jek.. terus call satu agent nama dier wani and wani suggest amik ngan hadha kat KTM batu tiga.. nak dijadikan cerita malam yang aku janji nak g amik tu.. hujan turun selebat2nya pastu siap bumbung bilik aku kat umah kena terbang dek angin.. apalagi banjir satu rumah.. barang2 aku habis basah.. sampai baju dalam almari pun basah k.. memang panik giler la masa tu.. yang aku tau selamatkan aidil & aleesyha dulu sudah.. terus la tak jadi nak amik mlm tu.. last2 husband aku jek yang g COD trial pack tu kat umah hadha.. :) dapat jek trial pack tu, aku tgk wah banyaknya ubat (ada 4 jenis = multivitamin + vitamin c + vitamin B complex + Alfafa) aku ni sebenarnya dulu takut makan ubat.. haha.. boleh ke makan ni.. tapi demi anak dara kecik aku, aku sanggupkan juga.. :)

kini, alhamdulillah.. dah hampir 2 minggu aku amik vitamin ni.. memang ada terasa perubahan la.. susu makin stabil dan nampak pekat sikit.. macam lemak berkrim gitu.. :) walau pun stok belum banyak sampai tak muat peti ais cam dulu.. tapi aku rasa lebih confident yang aku mampu untuk sediakan stok susu untuk anak dara kecik aku.. :) mungkin dengan usaha, bantuan dari vitamin B complex dan izin dari Allah menyebabkan aku rasa lebih tenang sekarang.. kurangla rasa nak stress.. :) aku ni tak pandai nak promote2 barang ni.. tapi ni dari pengalaman sendiri.. memang elok ibu2 amik suplement tambahan untuk keperluan diri kita..


P/s: mudah2an usaha aku diberkati.. kesihatan kita patut dijaga, kalu ibu tak sihat macamana nak jaga 2 baby dan 1 bapak baby kat umah tu.. hehe.. :)

Tuesday, November 15, 2011

Impian Yang Di Makbulkan..




Terima kasih Ya Allah... inilah impian ibu yang di makbulkan...


ini lah puteri kesayangan ibu... puteri kesayangan Ayah.. Nenek... Atuk... dan semestinya Adik Kesayangan Abang Aidil.. juga semestinya kesayangan mak ngah, mak lang, mak teh, pak cik dan pak su..

Nur Aleesyha Zulaikha ~ cahaya / jujur dan benar / cantik

:)

semoga puteri ibu ni akan menjadi anak yang solehah ye sayang..


p/s : Love my family so much... :)