Friday, June 18, 2010

Hobi Baru AiDiL

Baru2 ni AiDiL dah dapat hobi Baru... bagus2 tapi agak merisaukan.. kalu nenek dan ibu dah tak kasi.. pandai dier tukar cara nak dapat kan favourite place dier... contohnyer macam nie...

AiDiL : bu..bu.. wuah.. wuah... (ibu.. buah..)

Ibu : aidil nak buah ape? xpayah la.. td kan dah makan buah..

AiDiL : nak...! bu... wuah..
(sambil menarik2 tangan ibu... nak ajak g dapur)

Ibu : jelah2.. jom2.. aidil nak buah ape?

Lalu, ibu pun membawa aidil ke dapur untuk mengambil buah... tetapi anak bujang kecik ni ada agenda lain yang tersembunyi sebenarnye... kecik dah panjang akal ni... bila ibu bukak jer favourite place dier... terus dengan jayanye dier melepakkan dirinye di situ...

ini lah tempatnye....




Tarra.. seronok duk kat sini... sejuk..


saya minum air soya


tgk stokin saya lain2.. hehe


sedap.. awak nak tak?


Ini lah hobi baru AiDiL... suka sangat dier duduk kan peti ais ni.. sejuk agaknyer.. tambah2 lagi
kalau masa tengah hari.. inilah benda yang suke dier buat... risau jugak, tapi kena temankan dier
la plak.. AiDiL duduk dalam peti ais ibu duduk kat depan peti ais.. dah macam port baru
melepak
plak.. ada sesiapa nak join kami berdua?? jom la kita sama2 lepak kat depan PETI AIS..


4 comments:

  1. hehehhe..dah bijak dah die skrg..best agaknye duk situ..sejuk..hehe..tgk stokin tu..comellll ;p B kene pasang ekon kat umah nampak gayanya ni ;)

    ReplyDelete
  2. hai nana...
    mana ntah skali laa nana update blog...
    wah, umah baru ni...cat oren...

    hahaha...

    ewah2 boboy ni ade hobi baru ye...
    ha, bawak je mama duk dlm peti ais tu trus...
    keh,keh,keh...

    pasang laa econ kat umah...

    ReplyDelete
  3. @ ena : hehe.. stokin sebelah lain la plak... nak cepat main sarung ajela... mmm, nak masuk econ kena tunggu ibu jadi "JUTAWAN POWER ROOT" dulu kot.. huhuhu.. sampai stor pun buleh letak econ... kihkih..;p

    @ dilla : tq sbb sudi melawat umah belog br kite.. banyak lagi yang perlu diperbaiki.. nak mintak berguru ngan cikgu dilla leh tak??;) (sambil wat muka comel).. nak pasang econ kena tunggu dilla sponsor la... hehe

    ReplyDelete
  4. salam ziarah,salam kenal
    thanks ye sudi follow blog saya
    saya dah follow juge :)
    sweet nya ada bb :)

    ReplyDelete