Saturday, February 12, 2011

31 Minggu

Hari ni dah masuk 31 minggu usia kandungan saya.. ish dah tak sabar campur nervoues sikit.. :)

Jantina anak masih tak tau.. kawan-kawan dan keluarga kalau jumpe saya jer mesti tanye jantina anak, girl or boy? dah scan ke belum? penat nak jawab tau.. hehehe.. (tapi takpe, itu tandanye mereka ambil berat tentang kita kan..)
takpe la.. biarkan ia jadi teka-teki dulu.. lets the baby tell me after the deliver.. ;)

Anak sulong saya dah biasa bahasakan dirinye "Abang Aidil".. rasa bahagia jer dengar.. :) dia pun dah tak sabar nak tunggu baby keluar.. selalu nak cium baby kat dalam perut ibu.. tapi kalu tanye dia, mesti macam ni jawapannye..

Ibu : Abg Aidil nak Adik tak?
Aidil : tak nak! nak baby jer..
Ibu : Abg Aidil nak baby boy ke baby girl?
Aidil : nak baby gil (girl) jer..
Ibu : nanti Abg Aidil nak ajak baby main ape?
Aidil : main bola..
Ibu : Abg Aidil sayang baby tak? dah cium baby ke belum hari ni?
Aidil : sayang.. ibu butak.. butak.. (bukak2..sambil tunjuk2 perut ibu nak cium baby)


Aidil dah makin petah bercakap.. tapi dia tak pandai nak sebut huruf "K". selalu bunyi perkataan yang ada huruf K mesti diganti dengan huruf T.. macam perkataan "makan" akan jadi "matan".. tapi jangan tak percaya anak bujang saya ni dah pandai hafal doa makan.. :) tapi masih pelat la..

4 comments:

  1. kak ana,
    sila berkongsi tips dengan nadia.
    apakah rahsia kejayaan anda. heee~

    ReplyDelete
  2. @nadia : tips rahsia apa nye dik? kejayaan menambah keluarga ke? hehe..takde rahsianya, usaha tangga kejayaan.. ;)

    anyway thanks sbb sudi follow blog kecik akak ni..
    :)

    ReplyDelete
  3. bby tahniah dkt nk delivery dah....Abang Aidil pon semakin bijak skrg.......semoga semuanya dipermudahkan..............

    ReplyDelete
  4. thanks mar.. ;) Amin..doakan b ye..

    mar bila lagi? tgh planning nak tambah family kan.. insya-Allah, mudah2an tak lama lg princess pun dapat la baby baru jgk.. ;)

    ReplyDelete